?

Log in

William Shakespeare - Hamlet - Arvostelumaja

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

May 6th, 2004


Share Next Entry
lipton_coffee
09:07 pm - William Shakespeare - Hamlet

Teos: Hamlet
Kirjailija: William Shakespeare

Suomentaja: Eeva-Liisa Manner


 Hamletissa käytetty kieli tuntui aluksi vaikealta lukea, mutta alkukankeuden jälkeen se lähti kulkemaan oikein mukavasti. Itse asiassa oli mukavaa lukea vaihteeksi noinkin erilaista kieltä, kun on tottunut siihen perinteiseen kirjakieleen.

 Näytelmän alkuosa oli hiukan tylsä ja juoneen oli vaikea päästä mukaan. Myös vaikeat nimet aiheuttivat päänvaivaa kaltaiselleni huonon nimimuistin omaavalle lukijalle. Lisäksi muutamien hahmojen varsinainen tehtävä näytelmässä jäi minulle hiukan avoimeksi. Syy voi hyvinkin olla siinä, että en pystynyt aina lukiessani ihan täysin keskittymään kirjaan.

 Henkilöhahmoista parhaiten minulle mieleen jäivät Horatio, Polonius ja Laertes sekä tietysti päähenkilönä Hamlet itse. Horatio ehdottomana suosikkina ja Polonius taas ärsyttävänä pikkupiruna, Laertes täydellisyytensä ja osuutensa loppuratkaisuun takia.

Voi olla, että olisin saanut Hamletista enemmän irti, jos olisin lukenut sen omalla ajalla ja omalla aikataululla. Olen kuitenkin tyytyväinen, että luin Hamletin, sillä nyt kynnys lukea muita näytelmiä ei enää ole niin korkea.Arvosana: 8½


(1 comment | Leave a comment)

Comments:


From:tretyukova
Date:February 17th, 2013 03:26 am (UTC)
(Link)
what are you doing? Let’s chat Go Here dld.bz/chwZP

> Go to Top
LiveJournal.com