?

Log in

Saturday night fever - Linnanmäen peacoc - Arvostelumaja

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

July 29th, 2004


Previous Entry Share Next Entry
sarahmusta
10:19 pm - Saturday night fever - Linnanmäen peacoc
Musikaali: Saturday night fever
Esityspaikka: Linnanmäen peacoc


Juuh, en tiedä oliko täällä tarkoitus arvostella teatteriesityksiäkin, mutta täältä pesee uusimman peacoc musikaalin arvostelu.

En tiedä kuinka monelle tarina on tuttu, mutta näin lyhyesti:
Tony Manero on päivisin maalikaupan myyjä, joka muuntautuu iltaisin tanssilattioiden kuninkaaksi. Isokauluksinen paita, leveälahkeiset housut, mustat tanssikengät, paljon glitteriä ja paikalliseen tanssipaikkaan. Diskossa Tonyt kohdellaan kuin kuningasta, mutta peilipallojen loisteen takana on kertomus pettymyksestä, väkivallasta ja särkyneistä sydämistä

Saturday night fever sai leffaensi-iltansa vuonna 1978, joten jokainen vanhemmat uskoakseni muistavat vielä mullistavan elokuvan, joka nyt siis tuotiin musikaalina Lintsille. Bee Geesin musiikki kieltämättä tempaa mukaansa ja lavalla hilluu kasa asiansa osaavia tanssioita. Siitä harvinainen teatteriesitys, että yleisökin saa osallistua tanssimisen muodossa.

Nautin kahdesta ja puolesta tunnista sydämeni pohjasta, elokuva vaikka onkin hyvä, niin enemmän itseäni säväyttää aina teatteri ja lavallinen asiansa osaavia ihmisiä. Suositeltavissa myös niille, jotka eivät normaalisti käy teatterissa, koska musikaali on aina musikaali. Tokikaan mikään ei voita herra Travoltan lantiota, mutta hyvin tämäkin upposi. Musiikillisesti nautittava, vaikkakin näyttelijälle on aina haaste tanssia, laulaa ja nytellä samaan aikaan, joten selviä tasoeroja löytyy, kun osa on oikeasti tanssioita, eikä näyttelijöitä jne.

Mutta kaikenkaikkiaan varsin nautittava esitys. Kannatankin siis, että jokainen tarttuu äiti-kultaansa hihasta ja kertoo, että on aika palata vuoteen -78 ja keskelle Discohuumaa. Rehellisesti, parasta koko musikaalissa oli nähdä oman äitini nuortuvan 17-vuotiaaksi ;)


Arvosana: 9+

(Leave a comment)


> Go to Top
LiveJournal.com